L'equip de govern de Ribes de Freser aprova les ordenances i el pressupost del 2019

Esquerra no dóna suport als comptes municipals previstos per l'any que ve

per Redacció

Arreu

Ple ordinari a l'ajuntament de Ribes de Freser corresponent al mes d'octubre
Ple ordinari a l'ajuntament de Ribes de Freser corresponent al mes d'octubre | Albert Güell

El pressupost municipal de Ribes de Freser per l'any que ve serà continuista. L'ajuntament preveu una inversió d'uns 80.000 euros, amb possibilitat d'ampliació. Els comptes de la corporació pel 2019 pugen a 3 milions i mig d'euros, i una de les seves prioritats serà la despesa social.

Esquerra no comparteix la política implícita que comporten els comptes municipals. Afirma que fa quatre anys que l'aposta és la mateixa i no contempla accions per mantenir o ampliar el capital humà. Vot en contra dels tres regidors republicans.

Abstenció dels republicans en dues modificacions dels comptes actuals.

L'ajuntament de Ribes de Freser ha decidit modificar quatre ordenances fiscals pel 2019. Respecte a l’IBI i la taxa d'escombraries es tornar a fer un exercici de contenció, i en l’últim cas, només es preveu una puja del 2%. També es modifica la taxa de l’oficina de turisme i l’Impost sobre Activitats Econòmiques, amb l’objectiu de protegir les empreses locals.

Les modificacions de les ordenances si que han comptat amb el suport d'Esquerra. De la resta de l'ordre del dia, s’ha aprovat, entre altres, el Pla normatiu del 2019 en el marc de la llei de la transparència.