L'ajuntament de Camprodon no contempla un augment de les taxes per al 2019

El consistori reconeix que augmenta la despesa municipal pel tractament de residus

per Guillem Sánchez

Arreu

Sessió plenària extraordinària a l'ajuntament de Camprodon
Sessió plenària extraordinària a l'ajuntament de Camprodon | Boi

No hi haurà augment de taxes a Camprodon per al 2019. Tampoc pel servei de recollida i gestió de residus dels veïns del municipi. Sí que hi haurà un ajust pels qui tenen parades de mercat i una bonificació del 50% de l'impost d'escombraries per a persones jubilades. Això és així tot i reconèixer que puja la despesa per la recollida de residus i el tractament.

Contenció total en els impostos per l'any que ve. A més, disminueix del 0,96 al 0,91 el gravamen de l'IBI, com porta fent l'equip de govern des que va entrar el 2015. Tot i això, es reconeix que es recapta més en IBI per la revalorització cadastral impulsada per Hisenda.

Des de l'oposició es va votar en contra a la modificació de les ordenances fiscals perquè creuen que els abonats a la televisió per cable no paguen el cost real del servei i perquè es podria haver estat més valent en la rebaixa de l'Impost sobre Béns Immobles.

De cara a l'any que ve es bonificarà el 100% de l'impost de construccions i obres per a aquells casos de rehabilitació i restauració de façanes.