El president de la Generalitat es compromet amb la connectivitat i les infraestructures del Ripollès

Quim Torra va visitar la nova planta de SODECA i va voler celebrar els 125 anys de Birba aquest dimecres

per Xevi Pujol

Arreu, Economia

Quim Torra amb Josep Font, durant la seva visita a la nova planta de SODECA a Ripoll
Quim Torra amb Josep Font, durant la seva visita a la nova planta de SODECA a Ripoll | Xevi Pujol

Quim Torra va voler visitar les noves instal·lacions de l’empresa de ventilació SODECA Group a Ripoll. Aquestes, encara es troben en fase d’arrancada i els treballadors que l’empresa té a Sant Quirze de Besora s’hi van traslladant periòdicament. Els responsables de l’empresa van aprofitar per demanar més inversions a la comarca per fer la seva indústria més competitiva, sobretot pel que fa a infraestructures. Josep Font, director general de SODECA, deia que «necessitem que el talent, vingui del país que vingui, vegi el Ripollès com un lloc que cobreixi les seves expectatives de futur», alhora que afirmava que «el diàleg i la negociació són peces claus al dia a dia de la indústria, i demanem que sigui així també per als polítics».

El president va recollir el prec, i de fet més tard expressava que li sabia «molt greu que a vegades les xarxes de comunicació i la fibra òptica no acabi d’arribar del tot». «Això no pot ser», s’exclamava. Així doncs, es va comprometre, per part de la Generalitat «en què tothom, sigui on sigui, pugui tirar endavant el seu projecte».


També va animar a SODECA a perseguir amb la seva feina, destacant sobretot la seva capacitat exportadora -més del 50% dels productes els comercialitza fora de l’estat- i també el caràcter sostenible de la nova planta de Ripoll. L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va valorar el fet que «al Ripollès puguem ser una comarca paradigmàtica, on es puguin fabricar peces industrials de gran nivell al costat de camps on hi tinguem animals pasturant». Per a Josep Font, l’arribada de l’empresa a Ripoll ha d’obrir noves portes per a la indústria de la comarca.

El President, tastant les Galetes Birba en la seva visita a l'empresa que compleix 125 anys | Xevi Pujol

Quim Torra també va voler visitar les instal·lacions de Galetes Birba de Camprodon. L’empresa celebra enguany el seu 125è aniversari, i per aquest motiu Torra va voler elogiar «que ha sabut trobar una fórmula màgica per jugar amb la tradició i la innovació». Va definir Birba com «una empresa arrelada a Camprodon que entén el moment competitiu que té per davant». Després que pogués veure de primera mà com s’elaboren les tradicionals galetes a la planta de producció, l’alcalde de Camprodon, Xavi Sala, li va agrair «que doni suport a un projecte que no oblida la seva història i tampoc les arrels».