La Via Verda entre Sant Joan i la Vall de Bianya, més a prop

Es comencen a conèixer els terminis i costos d'aquesta futura infraestructura

per Xevi Pujol

La via verda de la Vall de Bianya arribarà a Sant Joan per la collada de Santigosa
La via verda de la Vall de Bianya arribarà a Sant Joan per la collada de Santigosa | Arxiu

L’aposta pel cicloturisme és clara les comarques gironines i també a la comarca. Sant Joan de les Abadesses serà un dels punts on es puguin veure més obres en aquest sentit en els propers mesos i anys. Durant el ple del passat divendres, es va aprovar per unanimitat una sol·licitud al Consorci de les Vies Verdes de Girona per a la presentació d’una altra sol·licitud de subvenció del projecte de connexió del tram de via verda entre Sant Joan i el pont del Planàs, situat a la collada de Santigosa. Aquest, tindrà un cost total d’uns 1.500.000 euros, i serà la segona fase d’un altre tram pel qual la Diputació de Girona ja va iniciar els tràmits per licitar-lo, i del que està previst que les obres comencin al primer semestre del 2019.

Respecte a la segona fase, que completaria la connexió per via verda entre Sant Joan i la Vall de Bianya, s’està pendent que la Diputació de Girona demani una subvenció FEDER. En cas que aquesta fos concedida, aportaria el 50% del finançament, mentre que la Diputació hi posaria un 25% i la resta l’hauria d’assumir l’ajuntament santjoaní, que també buscaria alguna subvenció per afrontar-ho.

L’alcalde de la vila, Ramon Roqué, opina que «és molt important que es vagi planificant aquesta via verda i també la resta, perquè entenem que aquestes vies ciclables són el futur per desenvolupar el sector turístic al territori. El Ripollès i Sant Joan de les Abadesses vol tenir aquest turisme familiar i de natura i nosaltres fa temps que apostem per aquesta xarxa de vies verdes».

Es preveu que en uns 4 o 6 anys, Sant Joan estigui enllaçat amb la Garrotxa i fins al mar.