L'últim trimestre del 2018 comença amb un descens de l'atur

El nombre d'aturats es manté per sobre dels 900

per Redacció

Economia

Gràfic Atur Octubre 2018
Gràfic Atur Octubre 2018 | Arxiu

L'últim trimestre del 2018 comença igual que com va acabar el tercer. És a dir, amb un descens de l'atur. L'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya indica que l'octubre es va tancar amb 904 aturats. Això suposa que 10 persones s'han esborrat de les llistes de l'oficina de treball de Ripoll respecte al setembre. El mes anterior es va tancar amb 914 persones sense feina. Per tercer mes consecutiu, la xifra total d'aturats continua per sobre dels 900 desocupats.

A la capital de comarca és on hi ha més persones sense feina amb 475. És la vila on l'augment del nombre d'aturats ha estat més marcat, amb 18 més. Segueixen Sant Joan de les Abadesses, amb 117, Campdevànol amb 109, Ribes de Freser amb 52 mentre que a Camprodon es manté la xifra d'aturats, amb 57. Segons les mateixes dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu, hi ha aturats a tots els municipis del Ripollès. Pardines repeteix com l'únic municipi de la comarca on només consta una persona sense feina.

En el conjunt de Catalunya, l'atur sí que ha pujat. La Generalitat afirma que l'ocupació es va recuperant de manera positiva malgrat l'increment detectat al mes d'octubre. El govern ho argumenta amb el final de la temporada turística.