La Copa del Món, gran novetat de la temporada per a Núria Pau

L'esquiadora ribetana és l'única dona a l'equip nacional d'esquí alpí

per Guillem Sánchez

Esports

Núria Pau, al centre, durant la presentació dels equips nacionals
Núria Pau, al centre, durant la presentació dels equips nacionals | RFEDI

L'esquiadora ribetana Núria Pau és una de les 26 esportistes que forma part dels equips de la Real Federación Española de Deportes de Invierno per aquesta temporada oficial de competicions. Juntament amb Quim Salarich, també de la federació catalana, i el basc Juan del Campo, formen l'equip A d'esquí alpí espanyol de cara a l'hivern que ha de venir. A l'equip B també s'hi troben els catalans Àlex Puente i Albert Ortega, així com el basc Aingeru Garay i el navarrès Adur Extezarreta. En total, 26 esportistes d'alt nivell que esperen gaudir d'un bon període sobre els esquís les pròximes setmanes i mesos, també en les modalitats d'snowboard, esquí de fons, frestyle, esquí de velocitat i múshing.

«Ara em trobo en l’última part de la pretemporada. La setmana que ve faré els últims entrenaments abans de pujar cap a Noruega i Suècia a fer les primeres competicions de la Copa d’Europa», explica Núria Pau. «Sóc l’única noia, tant a l’equip A com a l’equip nacional d’esquí alpí. Vaig fer una molt bona temporada l’any passat i espero poder segui complint els meus objectius». La ribetana es mostra molt il·lusionada, ja que enguany debutarà a la Copa del Món. Tot i això, els principals objectius se'ls marca a la Copa d'Europa, «que és el circuit on penso que puc ser més competitiva.»

Núria Pau ha seguit entrenant aquests dies sobre la neu per preparar-se de la millor de manera per marxar a Noruega i Suècia on l'esperen les primeres proves europees. Ho fa treballant dur i amb una bona notícia per als seus interessos. Tal com va informar el portal Pyrenees.Passions, l'esquiadora de Ribes de Freser ha entrat a formar part de la llista de 100 millors esquiadors del món, essent l'única esquiadora de l'equip A d'Espanya. La presentació dels diferents equips de la Federació Espanyola va tenir lloc a la fira Expotural de Madrid, on també es van donar a conèixer les competicions de més alt nivell que es disputaran enguany a Espanya, com la Copa del Món d'snowboard cross a Baquèira Beret.