Vilallonga de Ter dedica una nova festa major a Sant Martí

S'han programat cinc jornades intenses de celebració a la vila lletissona

per Redacció

Societat

El lletissó sortint, Pere Sau, serà l'encarregat de fer el pregó
El lletissó sortint, Pere Sau, serà l'encarregat de fer el pregó | Arxiu

El sopar del jovent servirà per començar la gresca i la disbauxa a Vilallonga de Ter. Quinze anys d’un àpat que una vegada més servirà per agafar forces davant una nit intensa. Els ingredients seran els petards i el gran tro de començament de la festa major i la Discomòbil amb espectacles del Ripollès.

A partir d’aquí, quatre jornades senceres de celebració. Dissabte s’anunciarà el Llatí de l’Any en el marc del gran ball de nit, amb l’orquestra Montecarlo. Serà el colofó a una diada molt intensa. Començarà amb un partit de futbol i seguirà amb el pregó a càrrec del lletissó sortint, Pere Sau. Després, tothom podrà gaudir del tradicional suc de lletissó per afrontar amb força el cercavila popular i penjada del “burro”. A la tarda, concurs de munyir a vaca, tallers infantils i sardanes.

Diumenge, hi ha programat un ofici solemne i el cercavila amb els gegants i grallers de les escoles ZER Vall del Ter. Una doble audició de sardanes, la discobaby i un espectacle de màgia acabaran d’arrodonir la jornada.

Dilluns serà el torn pels campionats de tir al plat i de truc, més sardanes i un ofici solemne. La jornada finalitzarà amb el concert i el gran ball amb la Cobla Principal de la Bisbal.

Un altre àpat servirà, en aquest cas, per completar dimarts la celebració a Vilallonga de Ter. Serà amb el gran clàssic del final de festa. Dinar de Germanor a la Cooperativa, que es rematarà amb la xerinola.