Ripoll celebra 40 edicions de la Mitja Marató

La cita del diumenge serà el Campionat de Catalunya de l'especialitat, amb una participació en alça

per Guillem Sánchez

Esports

La sortida i arribada serà a la plaça del Monestir de la capital
La sortida i arribada serà a la plaça del Monestir de la capital | El Ripollès

Quaranta anys no es compleixen cada dia. La Mitja Marató de Ripoll celebrarà amb forces renovades la quarantena edició de la cursa aquest diumenge, que uneix la capital amb Sant Joan, d'anada i tornada, en 21 quilòmetres en total. Una efemèride esportiva que, com a novetat, serà el Campionat de Catalunya de Mitja Marató d'enguany. Això farà que hi hagi atletes que lluitin també per aquest guardó. Per exemple, l'actual campió de la distància, el berguedà Xavi Tomasa. També repetiran a Ripoll el segon i el tercer classificats de l'edició passada: Abderrahim El Jaafari i Nan Oliveras. També hi seran l'osonenca Laia Andreu, que competirà pel triomf amb Hasna Bahom. L'organització espera una cursa «ràpida i amb marca», com explica Joaquim Merino. També destaca l'augment de participació respecte l'any passat.

Una pujada de corredors que es tradueix en uns 320 atletes a la prova llarga, als quals s'hi han de sumar també els que prenguin part a la Cursa Bressol de Catalunya de cinc quilòmetres i a les proves infantils, amb la col·laboració del Consell Esportiu. Durant tots aquests anys hi ha hagut molts esforços per part de molta gent per tirar endavant una prova  sentida i nostrada, tal com diu el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Ripoll, Miquel Rovira.

La sortida de la Mitja serà a les 10 del matí des de la plaça del Monestir, apostant per concentrar l'activitat al centre del poble. A un quart d'11, tret d'inici de la prova de 5 quilòmetres. No hi ha excusa, doncs, per no celebrar aquest aniversari calçant-se les esportives i contribuint a fer més gran la Mitja Marató de Ripoll i tot el que l'envolta. Cal recordar, també, que la carretera cap a Sant Joan de les Abadesses estarà tallada des de les 9.50 hores del diumenge, com a conseqüència del pas dels corredors.