Nan Oliveras guanya la 40a edició de la Mitja Marató de Ripoll

Unes 400 persones van participar a aquesta prova i a la cursa Bressol de Catalunya

per Xevi Pujol

Esports

Nan Oliveras es va escapar en solitari al quilòmetre 7
Nan Oliveras es va escapar en solitari al quilòmetre 7 | Muti Saló

La pluja no es va voler perdre el quarantè aniversari de la Mitja Marató de Ripoll. Va ser present durant tota la matinal del diumenge, fent que la prova de 21 quilòmetres entre la capital de la comarca i Sant Joan de les Abadesses -anada i tornada- fos encara més dura. Enguany la cursa era també el campionat de Catalunya de Mitja Marató, i el garrotxí Nan Oliveras es va convertir en el nou campió del país en aquesta modalitat. Ho va fer guanyant la prova, que un any més va sortir des de la plaça de l’Ajuntament, mantenint el format que tant bé va funcionar en la 39a edició.

Oliveras va guanyar amb una marca estratosfèrica d’una hora, sis minuts i 30 segons, per davant d’Abderrahim El Jaafari, que va ser segon, i Samir Ait Bouychamane, que va acabar tercer. Fins al quilòmetre 7, Oliveras va compartir la cursa amb aquests dos corredors, però després es va desfer dels seus perseguidors per encarar la darrera part de la cursa en solitari. Això li va permetre arribar sol a Ripoll i poder celebrar la seva alegria a la meta on l’any passat ja hi havia aconseguit un podi. «Des de bon principi ja m’he trobat molt bé. Quan m’he quedat sol m’he centrat en baixar la meva marca de l’any passat i l’he aconseguit rebaixar en 2 minuts. Estic molt content pel temps que ha fet i el nivell que hi havia», valorava el vencedor. Aleix Fàbregas, desè, va ser el ripollès millor classificat.


Jennifer Elisabeth va vèncer en la categoria femenina, per davant de Mia Carol i Laia Andreu. L’organització valorava molt positivament la prova. El regidor d’Esports de l’ajuntament de Ripoll, Miquel Rovira, explicava que «més de 400 persones han pres part de les curses, 280 de les quals a la Mitja Marató». L’altra prova era la cursa popular Bressol de Catalunya, on Anas Rbaay va ser el més ràpid en córrer els 5 quilòmetres dels que constava. Amiru Barbero va ser segon i Miquel Angel Moreno, tercer. En dones, Lourdes Solano va guanyar, per davant de Laia Fernández i Maria Toledo.

 

RESULTATS MITJA MARATÓ:

HOMES:

1- Nan Oliveras (1h 6’ 30”)
2- Abderrahim El Jaafari (1h 8’ 24”)
3- Samir Ait Bouychamane (1h 10’ 35”)

DONES:

1- Jennifer Elisabeth (1h 16’ 21”)
2- Barbara Ramon (1h 20’ 8”)
3- Laia Andreu (1h 21’ 4”)

RESULTATS CURSA BRESSOL DE CATALUNYA:

HOMES:

1- Anas Rbaay (17’ 6”)
2- Amiru Barbero (17’41”)
3- Miquel Angel Moreno (17’ 46”)

DONES:

1- Lourdes Solano (21’ 10”)
2- Laia Fernández (21’ 11”)
3- Maria Toledo (21' 57”)