Ripoll reivindica els drets dels infants

El consistori infantil protagonitza l'acte de commemoració de la diada

per Xevi Pujol

Arreu, Educació

Enlairada de globus amb desitjos relacionats amb els drets de la infància a Ripoll
Enlairada de globus amb desitjos relacionats amb els drets de la infància a Ripoll | Xevi Pujol

El 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets dels Infants, i Ripoll ha volgut ser partícip d'aquest fet amb un acte de commemoració. Els nens i nenes del consistori infantil de la vila han estat els protagonistes de la vetllada, que s'ha celebrat a l'ajuntament. S'ha volgut recalcar la importància d'aquests drets en els més menuts, amb un manifest on es destacava per sobre de tot el dret al lleure i al fet que els infants puguin créixer aprenent mentre juguen.

Marc Subirana, membre del consistori infantil de Ripoll, deia que «l'acte ha servit per reivindicar que tots puguem jugar, anar a l'escola, divertir-nos, i que puguem passar bones estones essent nens, sense haver de fer treballs forçats».

Els desitjos dels alumnes dels diferents centres de Ripoll referents a aquesta temàtica han estat plasmats en uns murals i també escrits en els globus que s'han enlairat cap al cel. La pluja no ha impedit que l'acte es desenvolupés amb normalitat, amb la presència de representants dels diferents centres educatius de la vila.