El pressupost del Consell Comarcal del Ripollès augmenta un 10% pel 2019

Els comptes qualificats de "continuistes i realistes" contempla gairebé el doble d'inversions

per Judith Espert

Arreu

El pressupost del 2019 s'ha d'aprovar en el ple d'aquest vespre
El pressupost del 2019 s'ha d'aprovar en el ple d'aquest vespre | Arxiu

Un 10%. Aquesta és l'augment que suportarà el pressupost del Consell Comarcal del Ripollès per l'any que ve. Els comptes, "continuistes i realistes", tal com els ha definit l'equip de govern, ascendeixen fins als gairebé 9.400.000 euros. Aquest augment respon, entre altres qüestions, a l'aportació més gran que realitza la Diputació de Girona. El vicepresident, Josep Coma, ha explicat que serà "per sufragar despeses del transport escolar no obligatori, sobretot en el cas de la línia de Beget, que genera molts problemes perquè tot i ser terme municipal de Camprodon, doncs estar a més d'una vintena de quilòmetres de l'escola."

També comporta un increment en el pressupost, la posada en marxa del nou servei de recollida de residus i la reincorporació de Camprodon a la gestió comarcal. Cal tenir en compte les inversions emmarcades en el FEDER destinat a promocionar el turisme de natura. "Segurament serà a principis del 2019 quan es donarà el tret de sortida a aquest projecte" ha apuntat Coma.

En l'àmbit de la despesa, augmenta un 11% les despeses per personal. També del capítol II cal destacar l'augment considerable de despesa del servei d'Ensenyament en 412.000 euros, preveient que el Consell serà qui finalment haurà de licitar el concurs pel servei de menjadors escolars de totes les escoles públiques. S'ha previst despesa perquè tant el Ripollès com la Cerdanya siguin la seu dels jocs Empòrion i es mantenen les subvencions pel foment de les polítiques culturals, socials i esportives a la comarca. Pel que fa a inversions, la partida gairebé es dobla. Coma ha explicat que "La última part es correspon a l'adaptació de l'ens comarcal a l'administració econòmica"

Aquests comptes es presentaran al ple del Consell d'aquest vespre, que serà l'òrgan que els hi ha de donar el vistiplau. Tot fa preveure que prosperaran amb els vots favorables de l'equip de govern.