La fibra òptica arribarà a Campdevànol i Sant Joan durant el 2019

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha visitat les obres del tram entre Ripoll i Campdevànol

per Xevi Pujol

Infraestructures, Arreu

Satisfacció a Campdevànol i Sant Joan per l'arribada de la banda ampla durant el 2019
Satisfacció a Campdevànol i Sant Joan per l'arribada de la banda ampla durant el 2019 | Xevi Pujol

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha visitat el Ripollès per veure sobre el terreny l'ampliació del desplegament de la fibra òptica a la comarca. En concret, ha estat a les obres del tram de 3,6 quilòmetres entre Ripoll i Campdevànol, que ja es troba en fase d'execució i on el Govern hi ha invertit prop de 49.000 euros. Es destaca que d'aquesta manera, la fibra podrà arribar a l'Hospital Comarcal i a tots els polígons entre Ripoll i Campdevànol, a més del servei a tots els ciutadans.

Puigneró ha destacat que una de les prioritats del Govern és fer arribar la fibra a tots els racons del país «i que d'aquesta manera no tinguem ciutadans de primera i de segona, sinó que tothom tingui igualtat d'oportunitats en l'accés a Internet».

Les obres entre Ripoll i Campdevànol per on es passa el cablejat de la fibra òptica | Xevi PujolEl conseller ha aprofitat per anunciar que durant el primer semestre del 2019 s'iniciaran també els treballs d'estesa de la fibra òptica de 9,8 quilòmetres entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, seguint el recorregut de la Ruta del Ferro, amb una inversió associada de més de 86.000 euros.

Tant en el cas de Campdevànol com en el de Sant Joan, l'estesa de cable es fa gràcies a un conveni amb l'empresa Lersa Energia. El seu director, Lluís Sabata, detalla que «ens hem retardat una mica per culpa de les pluges, però calculem que a la primavera del 2019 estarà acabat el tram entre Ripoll i Campdevànol i a l'estiu o just després, el tram fins a Sant Joan, pel que fa a la part d'obra civil».

La inversió prevista per la Generalitat a la comarca en relació a la fibra òptica és de 135.000 euros a curt termini | Xevi PujolPuigneró ha estat acompanyat per membres dels ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Campdevànol. L'alcalde campdevanolenc Joan Manso ha expressat la satisfacció per la imminent arribada de la fibra a la població.

L'objectiu del Govern és fer arribar la banda ampla a tots els municipis amb més de 50 habitants del Ripollès, així com als de la resta de comarques del país l'any 2023.