Tres veïns d'Espinavell són els mollonencs de l'any 2018

La festa dedicada a Santa Cecília ha viscut el tram més intens durant el cap de setmana

per Redacció

Societat

Ball de Festa Major a Molló
Ball de Festa Major a Molló | Boi

Molló ja ha viscut el cap de setmana de festa major. Dissabte, i sota cobert, la mainada va gaudir dels inflables a la sala polivalent i els més veterans, del campionat de botifarra. La sala de plens va acollir la xerrada sobre les escoles de la vall, que parteix del centenari de l’escola modernista de Vilallonga de Ter. Un edifici que té molt a veure amb el de l’antiga escola de Molló, segons va explicar l’historiador Agustí Dalmau als presents. El primer dia festiu es va rematar amb l’espectacle d’humor amb la Ruth i la Mercè com a protagonistes.


L’activitat de diumenge va arrencar d’hora amb l’exhibició de trial del pilot Francesc Moret, el primer mollonenc de l’any. Tot seguit ofici solemne en honor a la patrona a l’església que porta el seu nom, Santa Cecília. Després audició de sardanes a la plaça major, també amb la Cobla Principal d’Olot.

Una segona jornada festiva que va es completar amb el ball amb l’orquestra Montecarlo, que va comptar amb una gran implicació per part del públic. Finalment es va descobrir qui és el nou mollonenc de l’any. Aquest 2018 la responsabilitat recau entre tres veïns d’Espinavell. Són en Joan Sau, Eva Martínez i Joan Casadellà, en reconeixement pel seu treball de recuperació de la Capella de la Mare de Déu de les Neus i el cicle de concerts.