La 2ª Jornada de Ciutats Educadores gironines se celebra a Ripoll

La vila ha ostentat la coordinació de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines durant el 2018

per Xevi Pujol

Arreu, Educació

El Teatre Comtal ha acollit part de la jornada
El Teatre Comtal ha acollit part de la jornada | Xevi Pujol

A finals de l'any 2016, diferents municipis de les comarques gironines que eren membres de l'Associació Internacional de Ciutat Educadores van construir la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines (XCECG). Girona va ser-ne la primera coordinadora, i Ripoll li va agafar el relleu durant el 2018. L'acte principal que atorga la coordinació és l'organització de la Jornada de la XCEGC, la segona edició de la qual s'ha realitzat a Ripoll aquest dimarts, amb diferents xerrades i taules de coordinació.

Mª Dolors Vilalta, regidora de l'ajuntament de Ripoll, ha comentat que «estem orgullosos d'haver pogut liderar un projecte que forma xarxa amb la resta del món, perquè és una manera d'enriquir-se, de créixer i de valorar altres punts de vista, perquè només treballant conjuntament podrem aconseguir que les nostres ciutats siguin educadores des del punt de vista social, econòmic, de transport o urbanístic».

12 ciutats gironines formen la Xarxa (Banyoles, Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Figueres, Girona, Olot, Palafrugell, Palamós, Ripoll, Salt, Santa Coloma de Farners i Santa Cristina d'Aro) i treballen transversalment per posar en comú diferents projectes educadors que no només se centren en l'àmbit escolar. A Ripoll, per exemple, es posa en valor el Servei "Bon Dia" a la gent gran.

Olot agafarà el relleu com a coordinadora de la Xarxa el 2019 i organitzarà la tercera jornada.