Els veïns del carrer Nou de Camprodon demanen una nova reunió

Volen solucions «certificables» i l'alcalde accepta la proposta durant la sessió plenària

per Guillem Sánchez

Societat

El ple de Camprodon d'aquest dimarts al vespre
El ple de Camprodon d'aquest dimarts al vespre | Guillem Sánchez

Els veïns de carrer Nou de Camprodon afectats pel soroll de l'activitat que es genera als locals d'oci nocturn volen una nova reunió amb l'ajuntament, els mateixos negocis privats i veïns o gent implicada per proposar solucions que siguin «certificables». Així ho ha expressat el president de Camprodon pel civisme nocturn i tota l'associació en un escrit entrat a l'ajuntament aquest dimarts. També ho van expressar durant el darrer ple. L'alcalde, Xavi Sala, va respondre que «hi hem de participar, hi hem de ser els veïns i els locals, sempre i quan hi hagi la voluntat de trobar un acord que permeti funcionar i conviure d'una manera adequada, cap problema».

La sessió plenària va comptar amb més reclamacions veïnals a la part de precs i preguntes, en referència a actuacions en punts com Rocabruna o a l'arbrat del Maristany i la Font Nova. Des de l'equip de govern es va anunciar la voluntat de reunir-se amb la presidència del Consell Comarcal arran de la nova aportació que ha de fer l'ajuntament al Consorci de Benestar Social, un 18% major de cara al 2019 respecte la d'enguany. En l'última reunió del Consell d'Alcaldes, es va notificar aquest increment. «Posem en valor la tasca que el Consorci fa a Camprodon, però ens toca demanar explicacions; per què no se'ns ha explicat que hi hauria aquesta pujada, que es va parlar que era d'un 9% a la comarca» va posar sobre la taula Xavi Sala.

Aprovació de tots els punts previstos vinculats a dues modificacions del POUM, del Pla Especial Residencial Maristany estimant alguna al·legació parcialment i del conveni amb la Mancomunitat de la Vall de Camprodon per prestar-li a partir d'ara els serveis d'intervenció, secretaria i tresoreria. «Eren temes que ja havíem debatut en plenaris anteriors o que venien de propostes d'acord d'altres òrgans de l'ajuntament», va dir Joan Faig, del grup a l'oposició. Tots per Camprodon es va abstenir en una modificació de crèdit de 73.000€ arran dels efectes del Leslie. El nucli de Beget optarà a ser també un Poble amb Encant, segell al qual la corporació al complet va aprovar adherir-se, en un punt entrat d'urgència a l'ordre del dia abans d'iniciar la sessió.