Ogassa comença el desembre amb la Festa Major dedicada a Santa Bàrbara

En el transcurs de la celebració, es recordarà el passat miner de la vila

per Redacció

Societat

Els ballets tradicionals són un element imprescindible de totes les festes d'Ogassa
Els ballets tradicionals són un element imprescindible de totes les festes d'Ogassa | Arxiu

El municipi de la comarca que tradicionalment comença millor el desembre és Ogassa. La vila del Baix Ripollès dóna la benvinguda a l’últim mes de l’any amb la festa major, dedicada una vegada més a Santa Bàrbara. Aquest 2018 els actes programats començaran dissabte. El cercavila, l’ofici solemne en honor a la patrona, els ballets i l’actuació dels gegants són el ventall d’activitats previstos per començar amb força la celebració. Tampoc faltaran les sardanes abans de dinar. A la tarda, hi ha previst un espectacle infantil i la gran quina de l’AMPA de l’escola. La primera jornada de Santa Bàrbara es completarà amb la renovació de l’hereu i la pubilla. Serà en el transcurs del Gran Ball de festa major.

Per diumenge, s’oferirà una nova missa a l’església de Santa Bàrbara. Una hora més tard, es presentaran les entrevistes que s’han fet a antics miners. Una activitat impulsada pels voluntaris del Museu del Miner que permetrà conèixer des d’una perspectiva molt propera una realitat de la història d’Ogassa. A la segona jornada també es farà un concurs de dibuixos de Nadal, com a aperitiu a les festes que tenim cada cop més a prop.

Dilluns serà diada de descans perquè no s’espera més activitat fins dimarts en el marc de la festa major ogassenca. La traca final serà la trobada de la gent jove, també de la tercera edat i el sopar popular. Activitat que en els últims anys sempre ha comptat amb una bona participació.