Una cinquantena d'alumnes de l'INS Abat Oliba es manifesten per l'educació pública

La vaga del sector públic també afecta als CAP de la comarca, que la segueixen en un 70%

per Xevi Pujol

Societat, Arreu

La manifestació dels estudiants ha ocupat la carretera de Barcelona de Ripoll
La manifestació dels estudiants ha ocupat la carretera de Barcelona de Ripoll | Xevi Pujol

Jornada de reivindicacions a la comarca, encarades al sector públic. A l'Institut Abat Oliba de Ripoll, els alumnes s'han sumat a la vaga de mestres contra les retallades i la degradació de les condicions laborals a l'educació pública. Més d'una cinquantena d'estudiants han protagonitzat una manifestació per la carretera de Barcelona a partir de les 12h, que ha arribat fins al centre del poble.

A la plaça de l'ajuntament, s'han concentrat en protesta. Berta Vidal, de l'Associació d'Estudiants de l'INS Abat Oliba, explicava que el principal motiu de la manifestació és «demanar les retallades que van prometre a les taxes universitàries, ja que van dir que serien d'un 30% i encara no s'han aplicat. Cada vegada són més altes i menys gent podrà accedir a la universitat».

Seguiment d'un 70% a la vaga de l'Atenció Primària a la comarca | Xevi PujolLa vaga que els sindicats Metges de Catalunya, CATAC i la CGT mantenen durant aquesta setmana en l'àmbit de l'Atenció Primària està tenint un seguiment d'un 70% als centres d'atenció primària del Ripollès, segons fonts sindicals. Al global de la província, seguiment d'un 75% als centres públics i d'un 65% a la sanitat concertada. Els professionals demanen més metges, més temps per atendre millor als pacients, menys llistes d'espera i més recursos.

Els membres de l'Esquerra Independentista de la comarca s'han volgut sumar a la causa i han repartit octavetes en un piquet informatiu al CAP de Ripoll. Jordi Hostench, d'aquesta formació, explicava que «volem defensar tots els serveis públics perquè pensem que són necessaris i que garanteixen els drets per a totes les persones».