Campdevànol homenatja a Josep Fossas amb la Medalla d'Or

El pintor va deixar part de la seva obra a l'ajuntament abans de morir

per Xevi Pujol

Cultura

Acte d'homenatge a Josep Fossas, el passat dissabte
Acte d'homenatge a Josep Fossas, el passat dissabte | Muti Saló

L’ajuntament de Campdevànol va retre un homenatge pòstum aquest dissabte al pintor Josep Fossas, qui va voler deixar com a llegat bona part de la seva obra al consistori i al poble. Algunes de les seves pintures, càlides i vitals, amb força i moviment, es podran veure ben aviat en una nova sala que s’adaptarà com a auditori i sala de plens. Aquesta estarà ubicada al Centre Cívic La Confiança.

L’acte d’homenatge a Fossas, que va fer que la sala polivalent s’omplís de gom a gom, va servir també per donar el tret de sortida a la programació nadalenca a Campdevànol. Durant el proper mes, la vila serà l'escenari de múltiples activitats organitzades per associacions i col·lectius, com ara la fira de nadal -que arriba aquest dijous-, el pessebre vivent o el concert de Nadal, que enguany comptarà amb La Principal de la Bisbal i Pep López, el qual farà un viatge per les llegendes de les comarques gironines.

A banda, durant l'acte també es va destacar la recuperació, 5 anys després, del pessebre monumental de l’Associació Cívica La Confiança, que lluirà durant aquestes festes.


Torna el pessebre de l'associació La Confiança, cinc anys després | Muti Saló