Eudald Picas, investit nou president del Consell Comarcal

L'expresident Joan Manso assumeix la vicepresidència primera de l'ens

per Judith Espert

Política

Eudald Picas ja és el nou president del Consell Comarcal
Eudald Picas ja és el nou president del Consell Comarcal | CCR

Sense canvis en el guió. Eudald Picas ha estat investit nou president del Consell Comarcal del Ripollès. Ha estat possible en la segona volta, després de no assolir la majoria absoluta en la primera. Els vots favorables de Convergència i Unió i l'abstenció de la resta han permès que substitueixi Joan Manso en el càrrec. En el seu primer discurs, ja com a president, Picas ha advocat per fer comarca tot i mantenir viu el sentiment municipalista. Diu que cal buscar consensos i diàleg tot fent valdre el principi d'autonomia municipal dels ajuntaments: «Si aquest diàleg hi és, la comarca anirà més bé», ha subratllat. El president també ha avançat que el seu mandat serà continuista respecte el de Manso atès el poc període de temps que queda fins a les eleccions municipals.


Posteriorment també s'ha aprovat el cartipàs de govern. El fins ara president, Joan Manso, encapçalarà l'àrea de Presidència, Règim Interior i Hisenda i serà el vicepresident primer de la corporació comarcal. Picas, per la seva banda, liderarà l'àrea de territori i sostenibilitat. Pel que fa a la vicepresidència segona és per a Imma Constans, juntament amb l'àrea de Serveis a les persones. Finalment, Josep Coma assumeix la vicepresidència tercera i el lideratge de l'àrea de Cooperació municipal, Relacions institucionals i transfrontereres, Modernització de l'administració i Innovació territorial. La resta de consellers mantenen les mateixes subàrees.


Des de l'oposició se li ha demanat al nou president canvis i transparència. Esquerra Republicana de Catalunya, però, lamenta que en aquest primer ple com a president ja no s'hagi complert aquesta premissa: «La sensació és que no canviarà res perquè en el primer plenari que fem amb el nou president, Eudald Picas, tenim per sorpresa un ple extraordinari», ha dit el seu portaveu Roger Bosch. El republicà ha criticat que «no pot ser que cinc minuts després de l'elecció del President ja estiguem fent un ple de cartipàs amb tota una acta, ja preparada, amb noms i cognoms quan encara s'havia de fer la votació per escollir el President». En aquest sentit, diu que aquesta és una mostra «de la manca de comunicació i de les maneres de funcionar del Consell Comarcal».

El ple va comptar amb la presència del delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i el director dels serveis territorials de la Presidència, Raül Morales així com diversos regidors de l'Ajuntament de Ripoll, qui van felicitar al nou president just després de la presa de possessió.