Bona previsió d'ocupació al Ripollès pel Pont de la Puríssima

Les estacions d'esquí, que ja estan obertes, semblen el principal reclam

per Xevi Sunyol

Arreu

El carrer València de Camprodon, durant la Puríssima de l'any passat
El carrer València de Camprodon, durant la Puríssima de l'any passat | Boi

El pont de la puríssima és un termòmetre precís per determinar com anirà la temporada d'hivern per al sector turístic de la comarca. L'ocupació hotelera a les valls del Ripollès tornarà a ser alta durant els primers dies festius de desembre.

La Vall de Núria és una de les més visitades i aquest any continua sent un pol d'atracció turística, i la mitjana d'ocupació d'aquests dies serà alta, d'un 85% pel que fa a l'hotel, on la nit del 7 de desembre s'arribarà al 100% d'ocupació.

A la vall de Ribes també hi ha bones previsions. El ple no és absolut, però hi ha confiança en les reserves d'última hora i esperen que pugui arribar al mateix nivell que Núria, segons s'afirma des de l'oficina de turisme.

A la vall de Camprodon els hotels també estan contents per les reserves efectuades. Les reserves no es van fer esperar després de les primeres nevades i les visites estan assegurades des de fa setmanes.

Aitor Morillas, des de l'Hotel Sant Roc de Camprodon, assegura que s'espera «un pont molt actiu, perquè estan moltes reserves des de fa temps i ens trobem molts grups de famílies que volen gaudir de la neu». De fet, Vallter 2000 té previst obrir 7 de les seves 13 pistes d'esquí.

El bon temps, la neu a cotes altes i les diverses activitats programades a tota la comarca fan pensar que aquest pont serà un bon preludi del nadal.