L’atur a la comarca puja lleugerament al novembre

La xifra registrada al Ripollès no era tant alta des del maig

per Xevi Sunyol

Societat, Economia

Oficina de treball del Ripollès
Oficina de treball del Ripollès | Arxiu

Després de dos mesos consecutius de baixada, l’octubre es va tancar amb 921 aturats a tota la comarca. Això significa un augment de 17 persones respecte el mes d’octubre i ja son quatre mesos consecutius amb xifres per sobre dels 900 aturats. Per trobar un índex d’atur més alt que l’actual, ens hem de remuntar al mes de maig d’aquest any, quan hi havien 942 aturats.

L’oscil·lació d’aturats ha estat present a tots els municipis excepte Campelles, Les Llosses i Queralbs, on les xifres es mantenen respecte el mes passat.

Ripoll segueix sent la vila amb més persones sense feina, amb 480. Són 5 més que a l’octubre. Els altres dos pobles que pugen al podi, com ja és habitual són Sant Joan de les Abadesses, que és el municipi que puja més, amb 8 nous aturats, i Campdevànol, que en suma tres respecte a l’octubre i se situa amb 112. Ribes de Freser i Camprodon, empaten en nombre de persones sense feina: 54 cada un, tot i que a Ribes hi ha dos aturats nous i en canvi a Camprodon n’hi ha tres menys, i es converteix en la població on més persones s’han esborrat de les llistes de l’atur.

A l’altra banda de la balança hi ha Tosses i Pardines, que no tenen cap persona aturada, i Setcases, que passa de dues a una.