Núria Pau comença a competir després de superar una lesió al turmell

Aquests dies està disputant proves a Itàlia

per Guillem Sánchez

Esports

Núria Pau aquest matí a Itàlia
Núria Pau aquest matí a Itàlia | RFEDI

L'estrena de la ribetana Núria Pau en competició aquesta temporada d'hivern s'ha fet esperar però ha valgut la pena. L'esquiadora de Ribes de Freser va obtenir una vuitena posició global en el primer gegant del curs. Després d'estar de baixa per una lesió al turmell, Pau va completar les dues baixades amb un temps d'1 minut 42 segons i 55 centèsimes al primer gegant de Madonna di Campiglio, a Itàlia. Tres esquiadores locals van ocupar el podi.

El calendari de Núria Pau passa tot seguit per participar ja aquest dijous i divendres al gegant d'Andalo, també a Itàlia, prova puntuable per a la Copa d'Europa d'esquí alpí. Un bon inici de curs esportiu, amb ganes de seguir obtenint bons resultats dins l'equip nacional d'esquí alpí de la Real Federación Española de Deportes de Invierno.

Si vol, Núria Pau podrà entrenar un cop estigui a casa a les estacions del grup de Ferrocarrils de la Generalitat. Com a esportista de la Federació Española, tindrà accés a les mateixes per seguir amb la seva preparació. Aquest és un dels acords que es deriven del renovat conveni de col·laboració firmat entre Ferrocarrils i la institució espanyola, amb l'objectiu global de promocionar i difondre l'esquí de competició i fomentar l'afició pels esports d'hivern. Per altra banda, des de la Federación de Deportes de Invierno es comprometen a col·laborar amb les estacions del grup per l'organització d'esdeveniments esportius d'hivern. Aquesta és una manera per engegar nous projectes que permetin un millor desenvolupament del territori en l'àmbit esportiu, però també econòmic o social.