Salesians Ripoll recull fons per adaptar un parc de la vila per a nens i nenes amb malalties minoritàries o amb discapacitat

La representació de l'espectacle de Nadal d'aquest divendres, amb més 200 alumnes, servirà per recaptar diners

per Redacció

Societat, Educació

Un dels assajos dels alumnes de Salesians Ripoll
Un dels assajos dels alumnes de Salesians Ripoll | Xevi Pujol

Salesians Ripoll ha donat un impuls molt important al tradicional espectacle de Nadal, que enguany serà més solidari que mai. Aquests dies alumnes de l’escola ripollesa estant polint els últims detalls d’un muntatge que té com a objectiu recollir fons. Es tracta d’acabar amb una mancança molt important que s’ha detectat a la vila en relació a la mainada amb malalties minoritàries o amb discapacitat. "Vam demanar als alumnes que busquessin algun parc adaptat per a aquestes persones i no en van trobar cap" ha explicat el professor de música, Roger Vaqué. Per tant, l'objectiu final es revertir la situació actual amb la instal·lació d'algun element com per exemple "un gronxador per a nens amb cadira de rodes"

L’espectacle s’inspira en el llibre “Wonder” i la seva versió cinematogràfica, que fa anys que es treballen al centre ripollès. Tracta la història de superació de l’Auggie Pullman, un nen que va néixer amb una greu malformació. També s’han impulsat altres accions per assolir l’objectiu final. "Enviarem cartes a empreses del Ripollès demanant la seva col·laboració i ens ha confirmat la campanya de micromecenatge a través de la pàgina web Verkami" ha afirmat Vaqué.

Sobre l’escenari del Teatre Comtal, es veurà el resultat de mesos de feina. Es preveu la participació de més de 200 de nens i nens. La meitat cantarà i l’altra, actuarà. S’estrenaran tres cançons inèdites, amb l’acompanyament musical que s’ha adaptat per a l’ocasió.

Salesians Ripoll preveu dues representacions de l’espectacle. La primera serà aquest divendres a la tarda. La recaptació anirà a parar íntegrament a adaptar un parc de la vila. La segona sessió s’ha programat per diumenge, i està dirigida a pares i familiars dels alumnes.