Mossos d'Esquadra i Policia Local de Ripoll donen consells per millorar la seguretat a la llar

Una de les recomanacions principals és no deixar mai la clau de la porta posada al pany

per Redacció

Societat, Arreu

Mossos i Policia Local han donat consells per la millora de la seguretat a la llar a la biblioteca de Ripoll
Mossos i Policia Local han donat consells per la millora de la seguretat a la llar a la biblioteca de Ripoll | Xevi Sunyol

La combinació de sentit comú, tecnologia i ajuda professional pot convertir la nostra llar en gairebé invulnerable. Ara bé, si no hi ha prou recursos, es poden seguir una sèrie de consells per augmentar la seguretat als domicilis. Alguns d’ells trenquen falsos mites que la majoria de ciutadans tenen assumits com a correctes. Per exemple, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Ripoll recomanen "no deixar mai la clau de la porta posada al pany, un cop tancada amb les dues voltes".

Les portes a cases i pisos es poden arribar a obrir de manera molt fàcil. Els delinqüents només necessiten "una radiografia o un plàstic" per complir amb el seu objectiu, ha explicat Josep Párraga, sergent de la Policia Local ripollesa. Per tant, cal tancar les portes sempre.

El Ripollès és la comarca més segura de Catalunya, segons les estadístiques policials. L’índex de resolució de robatoris també és una de les més elevades però es recomana no baixar mai la guàrdia.