Neix "Fem Vall de Ribes", una entitat per dinamitzar tots els municipis de la Vall

Una de les principals preocupacions es trobar eines efectives per lluitar contra la pèrdua d'habitants.

per Redacció

Societat, Arreu

Mig centenar de persones van assistir a la presentació que va tenir lloc dissabte al Casal de Cultura de Ribes de Freser
Mig centenar de persones van assistir a la presentació que va tenir lloc dissabte al Casal de Cultura de Ribes de Freser | Muti Saló

La Vall de Ribes compta amb una nova associació. Aquest mes de desembre s’ha formalitzat la creació de “Fem Vall de Ribes”. Un fòrum cívic i obert per repensar i impulsar amb empenta tots els municipis de la zona. Hi ha moltes problemàtiques que posen en risc el seu futur com per exemple la pèrdua constant d’habitants. Una taula de debat sobre el despoblament ha format part del programa d’estrena de l’entitat.

“Fem Vall de Ribes” ha arrencat gràcies al compromís de 14 membres fundacionals. Tots ells esperen que la massa social s’ampliï i així aconseguir que es trenqui la dinàmica actual gràcies a la participació ciutadana. "Avui hem explicat el que serà. Per tant, és un principi" ha comentat Josep Lluís Olmo, un dels membres.

La voluntat de “Fem Vall de Ribes” es realitzar una trobada mensual. Es convidarà a un expert en les matèries que més preocupen ara mateix. En l’acte inaugural, hi havia programada una xerrada sobre participació ciutadana i governança, a càrrec de Santi López, especialista en desenvolupament local i transformació social.