L'ajuntament de Ribes de Freser desenvoluparà projectes turístics amb el suport del Consell Comarcal del Ripollès

Un d'ells és posar en valor el patrimoni fluvial de la vila a través d'en Met de Ribes

per Redacció

Arreu

Última sessió ordinària de l'any a l'ajuntament de Ribes de Freser
Última sessió ordinària de l'any a l'ajuntament de Ribes de Freser | Albert Güell

L'Ajuntament de Ribes de Freser comptarà amb el suport econòmic del Consell Comarcal del Ripollès per desenvolupar projectes turístics pendents durant el 2019. D’una banda, posar en valor el patrimoni fluvial de la vila a través d’en Met de Ribes, el mític personatge popular. De l’altra, promocionar l’oferta de senderisme que disposa als practicants del nordic walking. Un disciplina que està molt de moda ara mateix i que encaixa perfectament amb el model de turisme tranquil i pausat que es proposa des de Ribes.

El consistori també ha aprovat l'expropiació forçosa de dues finques per ampliar el tram inicial de la carretera de Bruguera i construir una vorera per millorar la seguretat dels vianants en aquest punt. Un projecte valorat en uns 200.000 euros, que assumirà la Diputació de Girona.

Modificacions de crèdit i de la plantilla de personal han estat altres punts de l'ordre del dia de l’últim ple ordinari del 2018. ERC s'ha abstingut en la majoria de qüestions d’aquest tipus.

En el torn de precs i preguntes, l’alcalde s’ha mostrat pessimista respecte als ajuts pendents de la Generalitat en relació als aiguats. Ara mateix, no sembla que es puguin rebre els diners abans de finalitzar l’any. Un fet que podria comprometre el pressupost del 2019. En relació a administracions superiors, Marc Prat ha informat que ADIF està decidit a suprimir el pas a nivell de la carretera de Campelles i que caldrà estar atents per saber com es concreta. Prat ha confirmat que ha finalitzat la millora del ferm de la carretera de Batet i diverses actuacions a la de Ribes Altes. El que està en execució és la nova depuradora al Serrat Roig de Bruguera. Per a principis del 2019, l’ajuntament de Ribes de Freser vol posar en marxa l’aplicació mòbil Línia Verda. D’aquesta manera, els veïns podran fer arribar al consistori qüestions del dia a dia que afecten a la vila. Per exemple, aspectes a millorar pel que fa a manteniment dels espais públics.