Els Agents Rurals denuncien uns furtius que van abatre dos isards al Ripollès

A Ribes de Freser es va interceptar la furgoneta on es transportaven els animals morts

per Redacció

Arreu

Operació contra el furtivisme al Ripollès
Operació contra el furtivisme al Ripollès | Agents Rurals
Agents de la Unitat d’Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals han denunciat uns furtius que van abatre dos isards a la Vall de Ribes.
 
L’operatiu es va dur a terme l’últim cap de setmana de novembre durant un servei de prevenció de furtivisme de caça de l’isard i el cérvol al Ripollès. Es va iniciar en localitzar una furgoneta sospitosa a la zona de la Vall de Ribes, dins la Reserva Nacional de Caça. Els agents van dur a terme un seguiment dels ocupants del vehicle. Durant la vigilància els agents van observar els furtius realitzant diversos trets amb arma de foc, abatre 2 isards adults i recollir-los.
 
El seguiment posterior, que es va fer en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, va permetre interceptar la furgoneta a Ribes de Freser i es va comprovar que transportava amagats en el seu interior els 2 isards abatuts, una arma llarga ratllada, munició abundant i diversos estris de caça. Els agents rurals també han localitzat les beines disparades pels furtius a la zona d’alta muntanya on es van abatre els isards.
 
L’actuació conjunta dels dos cossos operatius ha comportat diverses actes de denúncia i comisos d’armes, munició i altres estris relacionats amb la caça, així com dels dos animals morts. Aquests fets comporten sancions i la restitució econòmica dels animals abatuts, així com la retirada de llicència de caça i la retirada de la llicència d’armes per un període d’entre 2 i 5 anys.