S'instal·la un nou sistema de desinfecció de l'aigua a la piscina de Ripoll

Es busca millorar la qualitat de l'aigua amb un sistema per radiació ultraviolada

per Redacció

Arreu

El sistema també pretén ser més beneficiós pel medi ambient
El sistema també pretén ser més beneficiós pel medi ambient | Aj. Ripoll

L’ajuntament de Ripoll ha informat que aquest dijous s’ha implantat al vas petit de la piscina municipal un nou sistema de desinfecció de l’aigua, el qual es basa en la radiació ultraviolada. Amb això es busca tenir un sistema més eficient i eficaç en el tractament de l’aigua que permeti una millor qualitat d'aquesta en benefici als usuaris. També està pensat per ser respectuós pel medi ambient, ja que baixarà el consum de la renovació de l'aigua del vas.

El nou sistema es basa en què, durant la recirculació de l’aigua de la piscina i abans que aquesta torni a entrar, l’aigua es condueix cap a les emissions de llum ultraviolada. En el moment que l’aigua hi entra en contacte les cloramines queden eliminades en un tant per cent molt elevat.

El cost d'aquesta instal·lació ha estat de 12.000 euros, dels quals un 70% han estat subvencionats per la Diputació de Girona. La capacitat del vas petit de la piscina, de 13x7 metres, és de 80 metres cúbics, i la salubritat de l'aigua obtindrà una millora important amb el sistema.