Molló sancionarà les actituds incíviques dels gossos a partir de l'1 de gener

Les sancions van dels 100 als 1.000 euros en funció de la gravetat

per Redacció

Arreu

Mà dura de Molló amb les actituds incíviques dels gossos
Mà dura de Molló amb les actituds incíviques dels gossos | Arxiu

Els contenidors de Molló són objecte de desig pels gossos. Segons l’ajuntament, "els animals escampen la brossa per buscar menjar." Aquest és un dels motius que ha provocat que el consistori hagi dit prou. A partir de l’1 de gener, es començaran a aplicar les sancions que contempla l’ordenança de tinença d’animals, en vigor des de fa anys al municipi. Es multaran totes aquelles actituds que afectin la convivència, amb la col·laboració dels Agents Rurals. Els propietaris de gossos han de demostrar que són responsables.

Molló descarta implantar el model de sancionar les defecacions de gossos amb el seu ADN. El principal impediment és que "molts d’aquests animals són de segona residència". Ara bé, l’alcalde, Josep Coma, creu que hauria d’existir "un base de dades d’àmbit català, tal i com passa amb el registre d’animals de companyia".

Les sancions que recull l’ordenança van dels 100 als 1.000 euros. La multa més important s’aplica en casos on es té un gos potencialment perillós sense disposar de la llicència administrativa corresponent.