L'Escola Vedruna presenta un pessebre fet de robots

A més, 460 alumnes participen novament al pessebre vivent d'aquest centre educatiu de Ripoll

per Xevi Pujol

Cultura

El pessebre 'galàctic' de l'Escola Vedruna
El pessebre 'galàctic' de l'Escola Vedruna | Xevi Sunyol

Els alumnes de l’Escola Vedruna tenien ganes de fer més activitats durant les festes de Nadal. Al tenir la robòtica integrada en moltes de les seves assignatures, van pensar que també la podrien encabir en un pessebre. I això és el que es pot veure fins després de Reis en un local de la plaça de l’Ajuntament de Ripoll.

Es tracta del 'Pessebre Galàctic', format en gran part per robots que desenvolupen les tasques de pastors, pescadors, o també de Reis d'Orient. Unes 15 persones és l’aforament màxim de l’activitat, que compta també amb uns 'pessebres ideals' que es poden veure a través d’ulleres de realitat virtual i uns tubs que reaccionen al tacte per crear música.


A més, des de fa 7 anys, l’escola també organitza un pessebre vivent, que enguany ha comptat amb la participació d’uns 460 alumnes –des de la llar d’infants fins a l’ESO- i d’una cinquantena de professors. Aquest dissabte es van formar llargues cues per veure unes escenes, basades en el poema de Nadal de Josep Maria de Segarra. Cada classe, n’ha preparat una.

El pessebre es va poder veure a l’església de Sant Pere i els entorns del Monestir.

Pessebre vivent de l'Escola Vedruna | Muti Saló