Reforç de la normativa després que uns gossos matessin a tres gats i diverses gallines a Planoles

L'ajuntament vol posar fi a les conductes incíviques relacionades amb la tinença d'animals

per Laura Segur

Arreu

Dos gossos van matar tots els exemplars d'aquest galliner
Dos gossos van matar tots els exemplars d'aquest galliner | Laura Segur

L’Ajuntament de Planoles vol posar fi a conductes incíviques relacionades amb el no compliment de la normativa de tinença d’animals. Des de fa un any han constatat que alguns gossos corren sense corretja i comporten molèsties.

Els fets s’han agreujat aquesta setmana. Segons denuncia l’alcalde Enric Gràcia, dos animals d’un mateix propietari haurien matat 3 gats domèstics i acabat amb tots els exemplars d'un galliner. «Per sort, els gossos van saber entrar al galliner, però no sortir-ne, i vam poder identificar-los. Es va cridar als Mossos, a la gent del refugi d'animals i a l'amo, que finalment es va comprometre a fer una gàbia de grans dimensions per als gossos», explica l'alcalde.

Asseguren que en aquests moments ja tenen 6 gossos identificats. Gràcia afegeix que malgrat i que tots tenen xip i estan censats, els cans corren solts pel poble. Demana que els amos prenguin consciència del potencial perill. «Si els tornem a veure sense lligar, els haurem de capturar, portar-los al refugi, i des de l'ajuntament ens presentarem com a acusació particular», diu Gràcia, que també es pregunta «què passaria si de sobte aquests gossos es topen amb una criatura sola».

L’alcalde afirma que en el darrer any s’han millorat les conductes, però sobretot per part dels propietaris de segona residència i no tant pels residents habituals.