Joan Campà rep el carnet de Mestre Artesà Boter

És un reconeixement a la trajectòria de tota una vida com a un dels darrers boters

per Xevi Pujol

Societat

Joan Campà amb el títol de Mestre Artesà
Joan Campà amb el títol de Mestre Artesà | Guillem Sánchez

El ripollès Joan Campà ha rebut el títol de Mestre Artesà Boter en el marc dels Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat. Així és com es veu reconeguda una llarga trajectòria, des que va aprendre l’ofici del seu pare, formant part de la darrera nissaga que s’ha dedicat a ser boters.

Campà diu que «estic molt content, perquè fa uns 50 anys que estic enfilant l'agulla i em feia gràcia que es valorés un ofici que està en vies d'extinció».

Tot i que no s’hi ha dedicat mai específicament, Campà no ha deixat de ser boter, i des del 2011 es dedica a fer tallers perquè aquest ofici no desaparegui. Sembla que el futur està garantit, ja que compta amb alguns alumnes que volen evitar que es perdi aquesta elaboració artesana.

«Molta gent m'ha felicitat per les xarxes socials i pel carrer», explica Campà, que assegura que «alguns dels meus alumnes ja estan gairebé preparats per substituir-me com a mestre, ho veurem en 1 o 2 anys, ja que això no es pot deixar perdre».

L’acte on Campà va rebre el reconeixement va estar presidit pel president Quim Torra i per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.