Pere Rullan i Júlia Casanovas guanyen en una CronoNúria marcada per la poca neu

La prova va esdevenir el Campionat de Catalunya d'Esquí de Muntanya

per Guillem Sánchez

Esports

El podi masculí de la CronoNúria 2018
El podi masculí de la CronoNúria 2018 | Instagram Pere Rullan

Menys neu que en altres edicions però mateixes il·lusions entre els 85 participants a la CronoNúria 2018. Gran participació, ja que la prova era el Campionat de Catalunya d'esquí de muntanya d'enguany. La poca neu va marcar el desenvolupament de la mateixa. L'organització de la Unió Excursionista de Vic es va veure obligada a variar el recorregut previst i que el primer tram de la cursa s'hagués de fer sense esquís.

Sortida des del pont de l'Escuder. Al cap de 300 metres, esquís als peus a la zona del torrent per afrontar 680 metres de desnivell fins al pic del Noucreus, on hi havia la meta. En categoria masculina, Pere Rullan va aconseguir la victòria després d'una pujada feta amb el camprodoní Joan Reyné i Jordi Alís. Rullan va poder treure 20 segons al seu perseguidor immediat, mentre que Alís va arribar a gairebé un minut del guanyador. És el segon títol de campió de Catalunya per a Rullan, després del que va sumar el 2015 a Núria, agafant ara el relleu de Nil Cardona.

En categoria femenina, victòria i campionat per a Júlia Casanovas, que va arribar a meta abans que Maria Illa i Clàudia Sabata. Entre els esquiadors més joves, victòries de Maria Costa i Ot Ferrer en Cadet i Aina Garreta i Berenguer Gascó en Infantil. Aquesta prova era també la segona de la Copa Catalana de Curses Verticals FGC. Una competició que es tancarà el 12 de gener a la Molina en la 13a Crononiu. Ara mateix, lideren la Copa Maria Illa i Jordi Alís.