330 persones acomiaden l'any corrent a Ribes de Freser

La Sant Silvestre Ribatana, pionera al Ripollès, compleix 13 edicions

per Xevi Pujol

Esports

Des de petits fins als més grans, a la cursa de Sant Silvestre de Ribes
Des de petits fins als més grans, a la cursa de Sant Silvestre de Ribes | Xevi Pujol

330 participants entre totes les categories. Aquesta va ser la mobilització que va aportar la cursa de Sant Silvestre de Ribes de Freser, la pionera de la comarca. Uns 120 nens i nenes fins a 14 anys, que es van dividir entre tres proves, i més de 200 adults van voler acabar el 2018 corrent pels carrers del poble. Tretzena edició, en la qual la participació s’ha mantingut estable, així com les ganes de passar-ho bé.

«Només cal veure l'ambient de la gent, no només dels participants, sinó també dels acompanyants i de tothom qui té ganes d'acabar l'any d'una manera esportiva i fent salut», comentava Jordi Aguerri, des de l'organització de la cursa.

A la primera Sant Silvestre Ribatana hi van participar unes 75 persones, i 13 anys després, es manté el nombre per sobre de les 300. El guanyador en la categoria d’adults va ser Víctor Mier, de Sant Cugat, que va arribar destacat de la resta de corredors.

El guanyador comentava que «aquesta cursa és més festiva que no pas competitiva, jo estic passant el Cap d'Any amb uns amics a Queralbs i sempre corro la Sant Silvestre allà on sigui».

Alguns participants també van prendre-hi part disfressats, i l’esportivitat i la companyonia van ser la tònica de l’esdeveniment.