El 2018 es tanca amb 910 aturats al Ripollès

L'any anterior es va tancar amb 86 aturats més

per Redacció

Economia

El 2018 s'acomiada amb un descens de l'atur al Ripollès
El 2018 s'acomiada amb un descens de l'atur al Ripollès | Arxiu

El 2018 s’ha tancat amb un descens de l’atur. L’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya indica que el desembre es van comptabilitzar 910 aturats a la comarca. Això suposa que 11 persones s’han esborrat de les llistes de l’oficina de treball de Ripoll respecte al novembre. El mes anterior es va tancar amb 921 persones sense feina a casa nostra. Per tant, la xifra total d’aturats continua per sobre de la barrera psicològica dels 900 desocupats. Aquesta ha estat una constant durant la majoria de mesos de l’any passat. El 2017 es va tancar amb 996 aturats al Ripollès, i per tant, s’ha registrat un descens significatiu d’un any per l’altre.

A Ripoll és on hi ha més persones sense feina amb 483. Segueixen Sant Joan de les Abadesses, amb 121, Campdevànol amb 111, Ribes de Freser amb 53 i Camprodon amb 50. Segons les mateixes dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, no tots els municipis del Ripollès tenen aturats. A Campelles, Setcases i Toses no en consta cap. Aquesta vegada a Pardines se’n comptabilitza un tot i que la mitjana és que no tingui cap veí sense feina.

En el conjunt de Catalunya, l’atur també ha baixat coincidint amb el final del 2018. A més, l’anualitat s’ha tancat amb la xifra més alta d’afiliacions a la Seguretat Social des del 2007.