Es detecta un creixement molt important del nombre d'afiliats a la Seguretat Social a Ripoll

La generació d'activitat econòmica continuarà sent una prioritat per l'ajuntament

per Redacció

Economia

A Ripoll hi ha preocupació per sectors que no acaben d'arrancar
A Ripoll hi ha preocupació per sectors que no acaben d'arrancar | Arxiu

Passen els anys i la generació d’activitat econòmica es manté com una de les grans prioritats de l’ajuntament de Ripoll. Per tant, concretar llocs de treball serà també un dels principals cavalls de batalla del consistori ripollès en els propers mesos. El desig és que siguin ocupacions fixes amb salaris dignes, segons l'alcalde, Jordi Munell.

Hi ha dades que conviden a l’optimisme. A la capital de comarca, hi ha hagut un creixement molt important del nombre d’afiliats a la Seguretat Social. Se situa entorn a les 400 persones, segons les últimes dades disponibles, corresponents al mes de novembre. Hi ha 5.500 persones cotitzant a la capital de comarca, una xifra molt similar a les registrades abans de la crisi.

Ara bé, hi ha sectors que no acaben d’arrancar. S’estan dissenyant estratègies per engrescar al jovent a convertir-se en emprenedors. Hi ha un treball conjunt amb l’Agència Ripollès Desenvolupament i la UIER en aquest sentit. També es volen fomentar més vocacions al sector primari. En els últims dos anys, l’ajuntament ha canviat l’ús de 80.000 metres quadrats de terreny de sòl rústic, perquè es pugui destinar a activitats agràries o ramaderes. A més, el consistori bonifica a totes les empreses de casa o de fora que contractin persones aturades de Ripoll. Mesura aprovada a mitjans de l’any passat.