Així seran les cavalcades de Reis al Ripollès

La majoria de poblacions preparen recepcions per a Ses Majestats

per Xevi Pujol

Societat

Els Reis d'Orient ja arriben al Ripollès
Els Reis d'Orient ja arriben al Ripollès

Els Reis d’Orient ja estan a punt d’arribar a la comarca. Seguint la seva estrella, està previst que ho facin aquest dissabte a la tarda, just a temps per començar a repartir els regals als nens i nenes durant la nit. És per això que els diferents pobles de la comarca han preparat recepcions i cavalcades per a ells.

A la capital, Ripoll, arribaran a les sis de la tarda, per la carretera de Barcelona, i faran una volta pel poble fins a la plaça de l’Ajuntament, on faran els parlaments i posteriorment rebran les cartes dels infants a l’església de Sant Pere.

A Campdevànol, primer passaran per la residència geriàtrica, a les cinc. A dos quarts de sis aniran al barri de Pernau, i a les sis sortirà una cavalcada des de l’Heliport, que farà parada a la plaça de l’Església on se’ls farà una rebuda i se’ls entregaran les claus del municipi. Després, rebran els nens a la Sala Diagonal i aniran a l’hospital comarcal. A les deu de la nit, passaran per les diferents cases.

A Camprodon, arribaran en cavalcada des de la rotonda de Can Pascal a les sis, i després de fer un cèntric recorregut pels carrers de la vila, els mags rebran als infants al monestir de Sant Pere.

A Ribes de Freser, la carretera de Pardines serà el punt d’inici de la cercavila, que anirà fins a la plaça de l’Ajuntament on els rebran les autoritats. Allà també faran l’adoració.

Pel que fa a Sant Joan de les Abadesses, la comitiva arribarà cap a dos quarts de set, pel Pont Nou. La plaça Major serà el punt final de la cavalcada.

A Vallfogona del Ripollès, des de dos quarts de nou del vespre, els reis faran una volta pel centre i després rebran les cartes al Local Polivalent, mentre que a Campelles es durà a terme una de les cavalcades on els infants poden estar més a prop dels reis, a partir de les nou de la nit, que acabarà a la Sala de l’Ajuntament amb una xocolatada.

També es faran rues de Reis a Vilallonga de Ter, Llanars, Molló, Sant Pau de Segúries, Planoles, la Vall de Núria, Gombrèn, Ogassa i Pardines.

Per rememorar les cavalcades, Televisió del Ripollès emetrà un programa especial a partir de dos quarts de deu de la nit on es podran veure totes al detall.