El sector de la restauració del Ripollès també espera que torni a nevar ben aviat

Els hotels de la comarca han registrat una bona ocupació durant el Nadal malgrat que les estacions no han pogut oferir les millors condicions

per Redacció

Arreu

Resguard dels Vents ha assolit un 80% d'ocupació mitjana durant les festes de Nadal
Resguard dels Vents ha assolit un 80% d'ocupació mitjana durant les festes de Nadal | Muti Saló

El sector de la restauració del Ripollès també espera que torni a nevar ben aviat per remuntar la temporada d’hivern. L’anticicló ha estat el gran protagonista durant les festes de Nadal. Ha fet bon temps però les estacions de muntanya no han pogut oferir les millors condicions possibles. Fins ara, la temporada es qualifica d’irregular a la Vall de Camprodon.Jordi Vila, propietari de Can Jepet, un dels restaurants de Setcases, explica que "hi ha molts alts i baixos, no saps si un dia treballaràs molt o no, no hi ha regularitat. L'"avantatge" és que no hi ha neu pràcticament en tot el Pirineu. Per tant, la gent queda més repartida"

La veritat és que s’esperaven més esquiadors però restaurants i allotjaments de la Vall de Ribes han registrat bones dades d’ocupació, sobretot durant la setmana de Nadal i Sant Esteve. Elvira Jané, encarregada de l’Hostal Les Roquetes de Queralbs, comenta que es va superar el 90% durant aquells dies mentre que Marta Perramon, directora de l’Hotel Resguard dels Vents de Ribes de Freser, indica que el seu allotjament ha assolit un 80% d'ocupació mitjana durant tot el període festiu.

A partir de dimecres, hi ha la previsió d’una baixada important de les temperatures. Fred intens que permetrà produir neu artificial perquè Vall de Núria i Vallter 2000 puguin garantir uns mínims fins que no torni a nevar. El cap de setmana de Reis ha estat marcat pel vent.