El programa d'emprenedoria de la UIER ajuda a crear 5 noves empreses el 2018

L'assessorament gratuït de l'ens als emprenedors ha aconseguit crear 8 o 9 nous llocs de treball al Ripollès

per Xevi Pujol

Economia

La UIER vol activar nous projectes empresarials a la comarca
La UIER vol activar nous projectes empresarials a la comarca | Xevi Pujol

El programa d’ajuda que la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) esta duent a terme en relació als emprenedors va donar els seus fruits aquest 2018. Segons el balanç realitzat per l’ens, es van realitzar un centenar de sessions informatives per a emprenedors, i el 20% d’aquests van començar a tirar endavant un pla d’empresa, aconsellats per al UIER. Dins d’aquesta franja, un 25% s’han acabat transformant en empreses reals. En total, 5 noves empreses que han generat uns 8 o 9 llocs de treball nous al Ripollès.

Són els números de la iniciativa d’assessorament gratuït que ofereix la UIER, pensada perquè els emprenedors que tenen una idea de negoci la puguin implementar a la comarca. «Aquí ens fan falta més emprenedors», comenta el secretari general de la unió, Josep Pascal, que afirma que «ja n’hi ha, però com que recentment hi ha una pujada de l’activitat econòmica, hi ha més ofertes de feina i menys gent s’anima a crear empreses».

Qui està al capdavant del projecte és Joan Albert Roca, tècnic de l’àrea d’Empresa de la UIER, que detalla que «qui vol engegar un projecte ja coneix el sector, perquè ja hi ha treballat, i nosaltres intentem posar negre sobre blanc a aquestes idees, per veure si són viables o factibles. Els informem sobre en què els podem ajudar nosaltres». Bàsicament, el que es fa des de la UIER és realitzar un pla d’empresa o de màrqueting, per organitzar la idea de l’emprenedor i veure si realment és viable.

Una de les parts essencials en aquests termes és la del finançament, per la qual cosa la UIER compta amb convenis amb entitats bancàries i també amb un servei d’acompanyament en la relació entre emprenedor i banc. «També busquem tots els ajuts de l’administració que es puguin aprofitar per part dels emprenedors, com ara subvencions o formacions», diu Roca.

Josep Pascal, per la seva banda, explica que molts dels projectes que se’ls presenten acaben no fent-se realitat a causa de dificultats de finançament, però també perquè molts no són viables: «És tant important el sí com el no, perquè si deixem que a un emprenedor no li vagi bé la cosa, probablement aquesta persona no intentarà mai més ser emprenedor».