El restaurant El Pont 9 recapta 1.438 euros amb el seu plat solidari

L'Oncolliga de la Vall de Camprodon és l'entitat beneficiària d'aquest 2018, en una iniciativa que fa 5 anys que dura

per Judith Espert

Societat

L'equip del restaurant amb el plat solidari
L'equip del restaurant amb el plat solidari | Xevi Pujol

719 racions de cargols que s’han traduït en 1.438 euros de solidaritat. El restaurant El Pont 9 de Camprodon lliurarà, properament, aquesta quantitat a l’Oncolliga de la Vall de Camprodon, gràcies als dos euros que recapten de cada ració de cargols a la llauna que cada any destinen a una causa social o benèfica de la comarca. Enguany, després de cinc edicions d’aquesta iniciativa altruista, s’ha arribat a un nombre de rècord.

Aquesta acció solidària, detalla un dels propietaris de local, Xavier Rigat, va néixer ara fa cinc anys arran d’un article publicat al diari Ara en què s’apel·lava a la responsabilitat de tots per a les persones o causes que més ho necessiten. Tot i que puntualment sempre «ajudàvem en el que podíem», relata, van decidir que «nosaltres també podíem col·laborar a fer que les coses funcionin millor».

Els cargols a la llauna, protagonistes de la iniciativa com a plat solidari | Xevi Pujol

En un primer instant es va pensar en ajudar a entitats grans però «vam pensar que tenen més capacitat de finançar-se». Per això, el seu capteniment va ser abocar el seu petit, gran gra de sorra a entitats de la comarca que «potser els costa més trobar ajudes». Per fer-ho, la seva carta inclou aquest plat solidari, «sempre han estat els cargols a la llauna», diu Rigat. Al llarg d’aquests anys han ajudat a la Fundació MAP, al Ramon Suriñach, a l’Hospital de Camprodon i l’Associació d’Amics de Sant Antoni de Camprodon.  «Pensem que fent-ho públic també podem ajudar a animar a altres a fer-ho» i és que, com diu Rigat, «la suma de coses molt petites, pot ser una cosa gran».