Casals Ventilació completarà durant el 2021 el seu retorn a Ripoll

L'empresa de Sant Joan de les Abadesses aposta per la comarca per ampliar instal·lacions i seguir creixent

per Redacció

Economia

La seu de Casals Ventilació a Sant Joan de les Abadesses
La seu de Casals Ventilació a Sant Joan de les Abadesses | Laura Segur

L’antic Tallers Casals de Ripoll ressuscitarà gràcies a Casals Ventilació. L’empresa de Sant Joan de les Abadesses torna als orígens i ampliarà activitat ocupant dues naus de l’antiga seu. Són les que hi ha més a prop de la carretera, amb una superfície total de 7.500 metres quadrats. El motiu del retorn és ben senzill. El conseller delegat, David Samper, explica que "Les coses funcionen. Des de fa 7 anys estem creixent i ja no hi cabem. Nosaltres creiem en la comarca, creiem en l'equip humà que tenim. No tenim la mida d'empresa que ens permeti dividint-se per diferents llocs de Catalunya o diferents llocs d'Europa"

L’ampliació es farà efectiva en dues fases. La primera començarà enguany i s’haurà de completar durant el primer trimestre del 2020 com a molt tard. La segona haurà de finalitzar durant el 2021. Casals Ventilació torna a Ripoll en règim de lloguer després d’arribar a un acord amb la família Pozzo, propietària de tot el recinte.

Ja s'ha començat a adquirir la maquinària necessària per produir productes de ventilació industrial. Es preveu la contractació de més personal a llarg termini. Durant el 2018, s’han consolidat 16 nous llocs de treball.

Casals Ventilació ha augmentat la facturació un 40% en els últims sis anys. L’objectiu es assolir la xifra de 25 milions d’euros en un període d’entre tres i quatre anys. L’empresa santjoanina exporta el 60% dels seus productes a un total de 54 països.