Marc Prat no optarà a la reelecció i tancarà una etapa de 12 anys com a alcalde de Ribes

Ho ha fet públic a través d'una carta enviada als veïns del municipi

per Judith Espert

Política

Marc Prat va accedir a l'alcaldia l'any 2007
Marc Prat va accedir a l'alcaldia l'any 2007 | Judith Espert

L’alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, no optarà a la reelecció com a batlle en les pròximes eleccions municipals. Tot i que ara ho ha comunicat per carta a tots els vilatans del municipi, ja fa mesos que té la decisió presa. Ve motivada, segons ha explicat, perquè creu en la regeneració i la renovació en les administracions i institucions públiques: «Allò que defenses cal també practicar-ho amb l’exemple», emfatitza. Aquest fet se suma a la intenció d’«iniciar nous reptes en l’àmbit personal» després de dotze anys al capdavant de l’Ajuntament. La decisió «llargament meditada», s’ha fet pública pocs mesos abans de la fi del mandat municipal. Un final de curs en el qual encara queden qüestions pendents: «El compromís que tenim amb el poble de Ribes fins a les pròximes eleccions el complirem», diu Prat.


Després de tots aquests anys, Prat assegura que «només puc tenir paraules d’agraïment, sobretot cap a la gent de Ribes que m’han fet confiança aquests últims 12 anys». Una etapa que insisteix que «ha estat un honor i m’acompanyarà el resta de la meva vida». Defensa que han treballat per a tot el poble, amb la voluntat de ser un govern «cohesionador, integral i en què tothom pugui trobar resposta a les seves necessitats» i ha ressaltat que considera que han complert amb tot allò que havien promès en els programes electorals.

Marc Prat va ser investit com a alcalde, per tercer mandat consecutiu, l'any 2015
Marc Prat va ser investit com a alcalde, per tercer mandat consecutiu, l'any 2015


L’actual alcalde de Ribes de Freser considera que hi ha hagut «molts elements claus» durant aquests anys d'acció de govern. No obstant això, destaca l’escola bressol: «Feia molts anys que es demanava perquè teníem unes instal·lacions indignes per la nostra població», recorda Prat. També posa d’exemple de la feina feta en els últims temps, la consecució dels programes “Viure al poble” i la llei de barris, que han permès actuacions com la urbanització del carrer de les Eres, la construcció dels ascensors del barri del pavelló i, en aquest moment, la urbanització dels carrers Girona i Fontalba, la rehabilitació del pavelló municipal i l’oficina de turisme, entre molts altres. «Considerem que un cop arribats en aquest punt, podem mirar enrere amb una certa satisfacció», subratlla.


D’altra banda, també posa èmfasi en l’estat econòmic de la corporació: «Va ser un dels elements que al començament del mandat si no em va generar una úlcera d’estómac, poc li va faltar perquè la situació econòmica de l’Ajuntament el 2007 era molt complexa», reconeix. «Després de molts esforços» ara l’endeutament de la corporació s’ha reduït «significativament, ja que ha passat del 120% el 2007 al 40% actual».


Prat ha assegurat que es posarà a disposició del pròxim alcalde o alcaldessa de Ribes de Freser per poder fer «un traspàs ordenat de tots aquells temes que hi ha sobre la taula de l’alcaldia de Ribes» amb la intenció que no perjudiqui el dia a dia de la població. De moment, no ha anunciat si hi haurà una candidatura que el substitueixi, tot i que ha expressat que col·laborarà sempre amb qui calgui en benefici de la vila. Marc Prat va arribar al consistori de Ribes amb 27 anys i es va convertir en un dels alcaldes més joves de Catalunya. Prèviament, ja havia estat primer tinent d’alcalde durant 4 anys.