Neix l'Associació de Dones del Món Rural

La nova entitat compta amb representació del Ripollès

per Redacció

Societat

La Raquel Serrat és membre de la junta de l'Associació de Dones del Món Rural
La Raquel Serrat és membre de la junta de l'Associació de Dones del Món Rural | Laura Segur

La Raquel Serrat és una ramadera de Pardines que forma part de la junta de l’Associació de Dones del Món Rural. Una entitat que ha nascut oficialment aquest mes de gener amb diversos objectius: "donar visibilitat a un col·lectiu que té molta importància i crear sinergies entre les seves integrants perquè la pagesia és una feina bastant solitària"

L’origen es remunta a 12 anys enrere quan l’escola agrària de Monells va organitzar un viatge per conèixer una entitat similar al País Basc. Hi van anar deu dones. Cada any s’ha repetit l’experiència de visitar més associacions d’arreu i el nombre de participants ha anat augmentat de manera progressiva. Fins al punt que va sorgir la necessitat de trobar un vincle de comunicació entre totes les dones. Es va crear un grup de whatsapp però amb això no n’hi havia prou. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va animar al col·lectiu a constituir-se en entitat per tenir veu davant les institucions i la societat, en general. Només hi ha una condició per formar-ne part, "Ser pagesa o ramadera catalana. Al Ripollès som 7 dones i esperem ser-ne moltes més" apunta Serrat.

L’associació vol portar a la pràctica moltes idees per millorar la seva situació. Per exemple, treballar de manera específica la formació. L’entitat compta amb unes 250 sòcies.