Increment d'alumnes del Ripollès al programa Esport Blanc Escolar

Dos centres de Ripoll s'han sumat a les 7 escoles que ja participaven a la iniciativa de foment de l'esport d'hivern entre els menuts

per Xevi Pujol

Esports, Educació

Infants participant en una sessió de l'Esport Blanc Escolar, l'any passat a Vall de Núria
Infants participant en una sessió de l'Esport Blanc Escolar, l'any passat a Vall de Núria | Xevi Pujol

El programa Esport Blanc Escolar, que impulsa la Secretaria General de l'Esport i el Departament d'Educació, ja ha donat el tret de sortida amb les primeres sessions d'esquí nòrdic a la Vall de Núria. Sisena edició consecutiva d'una activitat que vol fomentar l'esport d'hivern entre els més menuts, i que enguany experimenta un augment en el nombre d'alumnes que hi participaran al Ripollès. Dels 313 nens i nenes del 2018, es passarà a 329 aquest 2019. Això, en part, es deu al fet que als set centres de la comarca que ja hi van prendre part l'any passat se'ls han unit les escoles Vedruna i Salesians de Ripoll, aportant 25 i 20 alumnes respectivament al programa.

Al conjunt del Pirineu Català, el programa beneficiarà 2.481 alumnes de 3r i 4t de Primària de 60 centres educatius diferents. Es divideix en 8 sessions durant el segon trimestre del curs, emmarcades en horari lectiu d'educació física. Els nens i nenes hi experimenten en les modalitats d'esquí alpí, esquí nòrdic i surf de neu. Al final del programa, els alumnes de 4t celebren l'anomenada Graduació de Neu, on posen en pràctica tot el que han après durant els dos cursos.