Molló torna a estar de festa gràcies a Sant Sebastià

200 persones es delectaran amb l'escudella, el plat estrella del sopar popular

per Redacció

Societat

El sopar popular de la festa de Sant Sebastià de Molló
El sopar popular de la festa de Sant Sebastià de Molló | Arxiu

Molló sentia una gran devoció pel seu patró, Sant Sebastià, però més enllà dels actes litúrgics, la població no celebrava una festa en honor a aquest sant que diu la llegenda que va salvar els seus habitants de la pesta. La força de dues dones, però, va fer sorgir la festa de Sant Sebastià, una de les més sentides i viscudes al municipi. L'alcalde, Josep Coma, ha destacat que "Sembla la que haguem fet tota la vida. Portem 25 o 30 anys fent aquesta festa i tothom se la sent molt seva"

Una festa que tot i que manté el component eclesiàstic, destaca per ser un punt de trobada veïnal a l’entorn d’un sopar popular. L’escudella n’és el plat estrella gràcies a la implicació de mollonenques i mollonencs. Un valor afegit que sobresurt per Sant Sebastià. 200 persones es delectaran amb aquest plat típic d’hivern, el dissabte al vespre.

Serà a la sala polivalent amb la música de Carles Xandri. Prèviament es farà la missa-novena en honor al patró i el cant dels Goigs de Sant Sebastià. Per fer menys llarga l’espera pel sopar, la coral Camprodon oferirà un concert. Diumenge, dia del Patró, a les dotze es farà la missa solemne en el seu honor.