Així serà la futura zona esportiva municipal de Ripoll

Es tracta d'una aposta que s'acabaria de materialitzar l'any 2029

per Judith Espert

Esports, Infraestructures

Mapa del futur de la zona esportiva sud de Ripoll
Mapa del futur de la zona esportiva sud de Ripoll | Aj. Ripoll

Ripoll ha presentat l'embrió del projecte que ha de suposar un abans i un després per la zona esportiva municipal sud. Una aposta a deu anys vista en forma de pla director per millorar i realçar els equipaments actuals, però al mateix projectar-ne de nous per poder donar respostes a les necessitats de la població actual i de futur.

L'execució en fases d'aquest futur complex multiesports és fruit d'un acord per l'esport ripollès en què es pretén fer partícip a tothom. La intenció és comptar amb les aportacions, idees i propostes de les entitats i associacions esportives, segons ha detallat el regidor d'Entitats i Obres i Serveis de l'ajuntament ripollès, Jordi Gumí.

Tot i que ja estaven presents en el pressupost del 2018, els nous vestuaris del camp de futbol començaran a veure la llum enguany. El mal estat dels actuals i l'elevat cost per rehabilitar-los ha condicionat que es plantegi construir un nou edifici que es situarà just darrer de les banquetes. Uns vestuaris que serviran com a connexió entre el pavelló, la piscina i el camp d'esports i que comptaran amb dues plantes.

El projecte preveu obrir un vial davant de Can Salgueda que connectarà amb la zona de vestidors. A la cantonada d'aquest carrer amb la carretera de Barcelona s'hi preveu la construcció d'un bar. Al costat dels nous vestuaris, a més, es preveu situar-hi una àrea d'escalfament. I a la part esquerra, per tal de diversificar l'activitat de la zona esportiva, una pista d'acceleració per a la pràctica de l'atletisme.

En la presentació del projecte també es va assegurar que la intenció és subsistir l'actual gespa artificial, ja que la capital va ser el primer punt on es va instal·lar aquesta superfície de joc l'any 2007. Pel que fa al camp de futbol 7 s'ubicaria a la zona de l'antic cap de sorra. Un equipament pensat per als menuts per tal de donar facilitat d'horaris d'entrenament i partits. En aquesta zona també es dibuixa disposar d'una pista de tennis i de pàdel, elements per conformar, encara més, un complex multiesportiu.

Presentació de la futura zona esportiva | Judith EspertAmb la voluntat de facilitar l'accés a la zona, el projecte preveu nous aparcaments i bons accessos al voltant de la zona esportiva. Així mateix, per potenciar el turisme de natura es vol adequar l'actual camí GR, que dona el riu. El complex comptarà amb un sol punt d'accés per a tota la zona esportiva.

Es tracta d'un projecte ambiciós en el qual es contempla una millora també en les piscines, ja que es vol construir un vas exterior. Així mateix, el pas del temps ha tingut els seus efectes en la coberta de la instal·lació, la qual es vol rehabilitar.