L'Agència de Desenvolupament del Ripollès vol formar a unes 400 persones que busquen feina

També és vol augmentar el nombre de traspassos de negocis per mantenir l'activitat existent

per Redacció

Economia

L'Agència de Desenvolupament del Ripollès seguirà treballant per millorar el dia a dia dels ciutadans i les empreses de la comarca
L'Agència de Desenvolupament del Ripollès seguirà treballant per millorar el dia a dia dels ciutadans i les empreses de la comarca | Xevi Pujol

Ajudar unes 400 persones perquè trobin feina a la comarca. Aquest és un dels principals objectius que s’ha fitxat l’Agència de Desenvolupament del Ripollès pel 2019. L’any passat una de cada de dues persones ateses van aconseguir concretar una sortida laboral. Per enguany es volen superar les expectatives, segons ha explicat el seu director, Gerard Soler. L’Agència actua d’intermediari i per tant, ofereix formació basada en el que reclamen les empreses per a una inserció més ràpida i eficaç.

Altres fites que es volen assolir són la concreció de més traspassos de negocis per mantenir activitat i la millora de la gestió econòmica de les empreses del territori. També donar suport perquè siguin més innovadores, i per tant, més competitives. A banda, es volen atraure altres activitats econòmiques cap a casa nostra.

L’Agència ha fet un balanç molt positiu del 2018. Considera que cada cop hi ha més consciència que cal anar tots a una per optimitzar recursos. I d’aquesta manera, desenvolupar accions que ajudin a donar un valor afegit al sector turístic i per tant, generar més ocupació. Exemples són la obtenció de la carta europea de turisme sostenible, que ara mateix està en procés de certificació, o el desenvolupament del projecte “L’experiència dels Pirineus més autèntics”. Pel que fa al sector agroalimentari, l’Agència ha celebrat l’inici de campanyes de sensibilització sobre el Producte del Ripollès. Aquest sector també es considera estratègic per aconseguir l’arrelament al territori.