Sant Pau de Segúries celebra aquest dissabte els 125 anys de la Festa de la Germandat

La junta de l'entitat espera un bon seguiment en aquest aniversari tan especial

per Redacció

Societat

L'esmorzar donarà el tret de sortida als 125 anys de la Festa de la Germandat
L'esmorzar donarà el tret de sortida als 125 anys de la Festa de la Germandat | Arxiu

El 26 de gener és la data escollida aquest 2019 per realitzar la Festa de la Germandat a Sant Pau de Segúries. Ha anat sumant edicions fins arribar a la 125ena aquest dissabte. Per tant, es preveu festa grossa a la vila per celebrar que una entitat que sempre ha treballat pel bé comú hagi arribat fins aquí.

El president, Josep Clota, considera que "tant de bo tots els pobles, tot el món fos una germandat. Perquè quan es va fundar la Germandat era perquè hi havia gent necessitada per culpa d'una epidèmia. Moltes cases, tenien malalts i la gent hi anava a ajudar a canvi de res"

Els actes començaran a les nou del matí, amb un esmorzar per a tots els socis a l’espai del Molí. A dos quarts de dotze, cercavila amb la reproducció de l’estendard original i l’acompanyament de la cobla La Principal d’Olot. Finalitzarà a l’església nova, que acollirà una missa cantada per la mateixa cobla, en sufragi dels socis ja difunts. Una audició de sardanes serà l’aperitiu al dinar de germanor al Mariner. Un cop acabat l’àpat, un ball a càrrec del duet Giravolt. La junta de la Germandat espera un bon seguiment en aquest aniversari tan especial.