El Conseller d'Educació inaugura la secundària a Sant Joan de les Abadesses

L'objectiu és que la zona de la Coromina del Bac acabi concentrant totes les franges de l'educació

per Guillem Sánchez

Educació

Multitudinària inauguració del centre de secundària santjoaní amb el conseller Bargalló
Multitudinària inauguració del centre de secundària santjoaní amb el conseller Bargalló | Guillem Sánchez

S'ha complert un primer desig a Sant Joan de les Abadesses: poder disposar a ple rendiment del nou centre educatiu que forma els alumnes de Secundària del poble. Però com han fet evident els alumnes, professorat, el director del centre i l'alcalde, encara en queda un altre d'important: que tota l'educació es pugui concentrar a l'edifici de la Coromina del Bac, des de P-3 i fins a 4t d'ESO. La incorporació dels alumnes d'Infantil i Primària es durà a terme quan hagi finalitzat l'adequació que manca al centre escolar, que ja està prevista des del Departament, de moment sense terminis.

El Conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha destacat que «hem inaugurat unes excel·lents instal·lacions que són la primera fase de l'IE Mestre Andreu. Ara hi ha un projecte general i falta el projecte executiu de les obres». Per al moment, no s'ha pogut concretar quan començarà la segona fase.

El Conseller d'Educació ha visitat el centre | Guillem SánchezSatisfacció des del consistori per la inauguració de Secundària però visió també de futur. L'alcalde Ramon Roqué creu que «caldrà posar-hi paciència des de Sant Joan, pel moment delicat polític i econòmic del país, però això és qüestió de temps».

A municipis com Sant Joan de les Abadesses s'ha d'apostar pel model d'institut escola. Ho té clar l'ajuntament i també la conselleria d'Educació, tal com afirma Bargalló.

La jornada d'inauguració ha començat amb una visita del conseller Bargalló al centre, comprovant els equipaments i el desenvolupament de les classes. També s'ha dut a terme una reunió de treball amb membres de la comunitat educativa santjoanina i ripollesa.