La Generalitat pagarà els 75.000€ de la gespa artificial del camp de la Vila

L'alcalde de Camprodon, Xavi Sala, ho va exposar en la darrera sessió plenària aquest dimarts

per Guillem Sánchez

Arreu

Part de l'equip de govern, durant el ple d'aquest dimarts
Part de l'equip de govern, durant el ple d'aquest dimarts | Guillem Sánchez

Camprodon considerava un incompliment de la Generalitat el fet de no haver pagat encara els 75.000€ que havia d'aportar per la instal·lació de la gespa artificial al camp de la Vila l'any 2010. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia donat la raó a l'ajuntament, després de presentar un contenciós perquè el Consell Català de l'Esport no va concedir un crèdit al qual s'havia compromès. Al ple d'aquest mes de gener, celebrat dimarts al vespre, es va informar que s'ha fet un pas més per cobrar aquests diners de manera definitiva. «Ens obliguen a demanar un crèdit, que ha de tornar en amortització i interessos la Generalitat de Catalunya; és un conveni signat de fa uns anys i que el resultat d'acabar aquest tema arribi el més aviat possible», va explicar Xavi Sala, alcalde de Camprodon.

En el moment de la substitució de la gespa del camp de futbol, Esteve Pujol era el batlle camprodoní. L'ara portaveu de Tots per Camprodon es va felicitar perquè finalment es puguin cobrar aquests diners. «La justícia va donar la raó ja fa un temps i finalment la Generalitat s'ha dignat a pagar aquests diners», va dir.

El ple també va aprovar l'última certificació d'obres de la rehabilitació de Cal Marquès, per un valor de més de 16.500€. Un projecte doncs que està a la recta final. Ha estat el més important del mandat, amb el suport de fons europeus. Sala recalca que ara cal que segueixi «un projecte museogràfic, però estem contents perquè l'ajuntament disposa d'un espai per la promoció de la cultura, del patrimoni i de la seva vall». També va exposar que «econòmicament ha sigut suportable i els fons europeus han arribat en fons i forma i ens ha permès desenvolupar el projecte».

La resta de punts de l'ordre del dia es van aprovar per unanimitat. També es va informar d'un contenciós desfavorable en primera instància amb el darrer vigilant nocturn del municipi. S'interposarà un recurs d'apelació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.